Že od nekdaj sem zaljubljena  v barve, kar izražam tudi pri svojem nakitu in dodatkih. Sicer diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, jemljem svoj hobi zelo resno.

V blagovno znamko Monique me je popeljala velika želja po ustvarjanju in oblikovanju, predvsem pa nositi nekaj drugačnega in posebnega. Odločila sem se, da pri izdelovanju modnih dodatkov nikakor ne bom suhoparna in dolgočasna, ampak zanimiva in vedno aktualna.

Moj nakit in dodatke namreč odlikujejo zanimive barvne kombinacije ter pestrost materialov in tehnik. Te kombiniram med seboj, saj prav v tem vidim čar svoje unikatnosti. Pri vsem tem pa želim, da ostaja nakit praktičen in lahek, zato večinoma izbiram naravne, a hkrati bogate materiale.

Tako med Monique stvaritvami najdemo broške, uhane, prstane, ogrlice, pasove, zapestnice, zimske dodatke, dodatke za lase, ure, torbe, nahrbtnike in še kaj bi se našlo. Vedno znova preizkušam različne barvne kombinacije in s tem poskušam ustvariti nekaj čisto novega, odbitega, posebnega ter prefinjenega.

Izdelki imajo tudi pozitivno mnenje s strani strokovne komisije za ocenitev domače in umetnostne obrti.